Cuma , Nisan 19 2024
erkeklik hormonu

Testosteron Arttırmanın Doğal Yolları

Testosteron nedir? Testosteron Artırmanın yada diğer adı ile erkeklik hormonunu arttırmanın doğal yolları.

Hipogonadizminiz yoksa, daha enerjik ve genç hissetmek istorsanız aşağıdaki alternatif yöntemler, hormon tedavisi kullanılmadan testosteron düzeyinizi artırmanıza yardımcı olabilir.

Testosteron (Erkeklik Hormonu) Artırmanın Doğal Yolları

  1. Sağlıklı bir kilo verin. Kilolu erkeklerin düşük testosteron seviyelerine sahip olma olasılığı daha yüksektir. Kilo vermek testosteronu geri getirebilir.
  2. Düzenli egzersiz. Hareketsiz erkekler, vücut ihtiyaç duymadığı için düşük testosteron seviyelerine sahiptir. Halter testosteron üretimini teşvik edebilir. Düzenli olarak vücudunuzu hareket ettirin ve kaslarınızı kullanın.
  3. Her gece 7 ila 8 saat uyuyun. Uyku eksikliği vücudunuzdaki hormonları etkiler.
  4. D vitamini takviyeleri deneyin. 165 erkek hakkında yapılan bir çalışmada, günde yaklaşık 3,300 IU D vitamini takviyesiyle birlikte testosteron düzeyinin arttığını öne sürdü.
  5. Sabah kahvesinin tadını çıkarın. Kafeinin testosteron seviyelerini arttırabileceğine dair  bazı kanıtlar vardır.
  6. Daha fazla çinko alın. Erkeklerde çinko eksikliği hipogonadizm ile ilişkilendirilmiştir.
  7. Daha fazla fındık ve fasulye yiyin. Bir 2009 çalışmasına göre, testosteron üretimini destekleyen D-aspartik asit açısından zengindirler.

Testosteron Arttırma

Özetle Erkeklik Hormonu Seviyenizi

Testosteron seviyenizi arttırmanın bir yolu Testosteron Replasman Tedavisidir. Hipogonadizminiz varsa özellikle etkilidir. Çalışmalar, Testosteron Replasman Tedavisinin normal testosteron düzeylerine veya yaşlı erkeklere yaşlanmaya bağlı olarak azalan testosteron düzeylerine yardımcı olmadaki etkisini göstermemiştir.

Testosteron menopoz Tedavisi alan erkekler genellikle daha fazla enerji, daha yüksek bir libido ve genel refahı tecrübe ederler. Ancak uzun vadeli güvenliği sağlanmamıştır.

Testosteron seviyelerini arttırdığı gösterilmiş egzersiz, diyet ve uyku ile ilgili çeşitli yaşam tarzı tedavileri vardır. Sizin için en iyi olan şey hakkında doktorunuzla konuşun.

Hipogonadizmi

Erkeklik Hormonu (Testosteron) ve Erkek Hipogonadizmi

Son 100 yılda, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, erkekler için yaşam beklentisi yüzde 65 oranında artmıştır.

1900’de erkekler 46 yaşına kadar yaşadılar. 2014’e gelindiğinde, bu yaş 76’ya sıçradı. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli dinlenme, 50 yaşın üstündeki erkeklerde enerji ve canlılığı korumaya yardımcı olur.

Ancak erkekler de mevcut en gelişmiş yaşlanma çözümlerinden birine yöneliyorlar. Son on yılda, orta yaşlı ve yaşlı erkekler arasında testosteron kullanımı popüler hale gelmiştir.

Testosteron nedir

Testosteron nedir?

Testosteron, erkek dış genital organların ve ikincil cinsel özelliklerin geliştirilmesinden sorumlu olan hormondur. Testis tarafından üretilir. Testosteronun vücudumuzda katkıda bulunduğu alanlar şu şekilde sıralanır:

  • Kas Yığını
  • Kemik yoğunluğu
  • Kırmızı kan hücreleri
  • Cinsel ve üreme işlevi
  • Testosteron ayrıca canlılık ve esenliğe katkıda bulunur.

Erkekler yaşlandıkça, vücutları yavaş yavaş daha az testosteron üretir. Bu doğal düşüş 30 yaş civarında başlar ve bir erkeğin hayatının geri kalanında devam eder.

Erkek hipogonadizmi

Bazı erkeklerde erkek hipogonadizm denen bir testosteron eksikliği vardır. Bu, vücudun yeterli testosteron üretmediği bir durumdur. Erkeklerde seks hormon azlığı ve seks organları gelişimin yetersizliğine tıp dilinde hipogonadizm denir. Aşağıdaki sorunlardan kaynaklanabilir:

  • Hayalar
  • Hipotalamus
  • Hipofiz bezi

Bu durum için testislerinden yaralanan veya HIV / AIDS geçirenler risk altındaki erkeklerdir. Kemoterapi veya radyasyon terapisinden geçmiş olmak veya bebekliğinizde inmemiş testis rahatsızlığı geçirdiyseniz hipogonadizm riski de göz önünde bulundurulur.

Yetişkinlerde erkek hipogonadizm belirtileri

Yetişkinlerde Erkek Hipogonadizm Belirtileri Şunlardır:

  1. Erken boşalma (erektil disfonksiyon)
  2. Kas kütlesinde azalma
  3. Kısırlık
  4. Kemik kütlesi kaybı (osteoporoz)
  5. Sakal ve vücut tüylerinin büyümesinde azalma
  6. Meme dokusunun gelişimi
  7. Yorgunluk
  8. Konsantrasyon zorluğu
  9. Azalan libido

Erkek hipogonadizm tedavisi

Erkek Hipogonadizm Tedavisi

Doktorlar, fiziksel muayeneler ve kan testleri ile erkek hipogonadizminiz olup olmadığını belirleyebilir. Doktorunuz düşük testosteron saptarsa, nedeni belirlemek için ek testler yapabilir.

Tedavi tipik olarak aşağıdaki formda testosteron replasman tedavisini (TRT) içerir:

  • Enjeksiyonlar
  • Yamalar
  • Jeller

Testosteron replasman tedavisinin şu konularda yardımcı olduğu belirtiliyor:

  • Enerji seviyelerini artırmak
  • Kas kütlesini artırmak
  • Cinsel işlevi geri yükleme

Ancak, bilim adamları, düzenli testosteron desteğinin güvenliğini belirlemek için yeterli bilgi bulunmadığına dikkat çekiyorlar.

Testosteron Replasman Tedavisi

Sağlıklı erkekler için Testosteron Replasman Tedavisi

Birçok erkek yaşlandıkça hipogonadizm semptomlarına benzer değişiklikler yaşarlar. Ancak semptomları herhangi bir hastalık veya yaralanma ile ilişkili olmayabilir. Bazıları yaşlanmanın normal bir parçası olarak kabul edilir, örneğin:

  1. Uyku düzeninde ve cinsel işlevde değişiklikler
  2. Vücut yağlarında artış
  3. Kas kütlesinde azalma
  4. Motivasyon veya kendine güven eksikliği

Mayo Clinic, Testosteron Replasman Tedavisinin hipogonadizmli erkeklere yardımcı olabileceğini bildiriyor. Sonuçlar, testosteron düzeylerini azaltan normal testosteron düzeylerine veya daha yaşlı erkeklere sahip erkeklerde net değildir. Mayo Clinic’e göre daha titiz çalışmalara ihtiyaç vardır.

Sağlıklı Partner Çözümleri

Sağlıklı Partner Çözümleri

Testosteron tedavisinin riskleri

Testosteron tedavisinin normal erkeklerde yaşlandıkça faydalı olup olmadığı konusunda çalışmalar karışıktır. Bazı araştırmalar, özellikle uzun vadede ele alındığında, terapi ile ciddi riskler doğurmuştur. Bu, doktorların bunu önerme konusunda dikkatli olmalarını sağlamıştır.

Araştırmalar testosteron tedavisinin ayrıca şunları yapabileceğine dikkat çeker:

  • Uyku apnesine katkıda bulunur
  • Akne veya diğer cilt reaksiyonlarına neden olur
  • Sperm üretimini sınırlamak
  • Testis büzülmesine neden olmak
  • Göğüsleri büyütmek
  • Kalp hastalığı riskini arttırmak

Düşük testosteron seviyelerine sahip olmanın riskleri de vardır, örneğin:

  • İnme
  • Kalp krizi
  • Kalça kırığı

Erkek hipogonadizminiz veya düşük testosteronunuz varsa, Testosteron tedavisinin sizin için iyi bir seçenek olup olmadığı konusunda doktorunuzla konuşun. Testosteron tedavisinin risk ve faydalarını tartışınız.

Hakkında Rengi Gül

Uzun yıllardan beri cinsel seks oyuncakları satan bir firmada çalışmaktayım. Burada edindiğim tecrübelerimi sizlere elimden geldiğince doğru bir şekilde aktarmaya çalışıyorum.

İlgini Çekebilir

penis pompası

Penis Pompası Hakkında Merak Edilenler

Penis Pompası Nedir? Penis pompası, erkeklerin penislerini geçici olarak büyütmek veya sertleşme sorunlarını gidermek için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir