Salı , Nisan 30 2024
atıştırmalıklar

Kilo Aldırmayan Atıştırmalıklar Nelerdir?

Kilo aldırmayan atıştırmalıklar denince akla ilk gelenler şöyle sıralayabiliriz.

1. Galeta
2. Gevrek (Selanik gevreği)
3. Meyveli yoğurt
4. Meyve kuruları
5. Çubuk kraker ( baharatsız , yağsız , tuzsuz)
6. Protein barları

Kilo Aldırmayan Atıştırmalıklar

Kilo aldırmayan atıştırmalıklar yani yukarıda saydığımız gıdalar çay ve kahvenin yanında rahatlıkla yenilebilecek olup kilo aldırmayan gıdaların başında gelmektedir. Çünkü bu gıdalar vücudumuzun ihtiyacı olandan fazla yağ, şeker ve kalori içermez.

Bu gıdaların tüketilmesi hem bizi mutlu eder . Hemde sağlığımızı bozarak fazla kilo almamıza neden olmaz . Buda kilosunu kontrol altında tutmak isteyen kişiler ve bizler için pek çok daha fazla önem taşımaktadır.

Ancak unutmayın ki tüm bu gıdaların tüketilmesi ne kadar zararsız da olsa yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü her şeyin olduğu gibi bunların da fazlası zararlıdır. Unutmayalım ki her şeyin azı karar çoğu zarardır.

Kilo aldırmayan atıştırmalıklar

Kilo aldırmayan atıştırmalıkları dilerseniz tek tek inceleyelim.

1. Galeta: Galeta gluten içermekte olan bir gıda da olsa kurutularak yapılan çıtır bir gıdadır. Özellikle çay saatinde atıştırmalık olarak en çok tercih edilen ve en az kalori içeren sağlık açısından da zararsız olan bir gıda olarak tercih edilir.

Galeta

2. Gevrek: Selanik gevreği olarak bilinen ve hem ez miktarda şeker hemde az miktarda kalori içeren bir gıdadır. Farklı tarifleri ve farklı tatları olan gevrekler vardır. Ve bunların en çok tercih edilen ve tüketileni Selanik gevreğidir. Çünkü Selanik gevreği içinde meyve ve Kuru yemiş bulunduran bir besin ve dahası hem besleyici hemde sağlıklı bir üründür. Daha öncede belirttiğimiz gibi farklı gevrek türleri de bulunmaktadır . Ve isteğe göre bazende yöreye göre farklılık göstermektedir.

Yoğurt

3. Yoğurt: Besin değeri yüksek olan gıdaların içerisinde olup ; fazla tüketilen durumlarda bile kilo aldırmayan bir gıdadır . Bunun sebebi ise yoğurt da bulunan yağ az miktarda olmasıdır. Ve tabi ki seçilecek yoğurdun özellikle az yağlı veya diyet yoğurt olarak tercih edilmelidir.

Ayrıca yoğurt yendikten bir süre sonra midede şişkinlik yaparak tekrar yemek yenmesini önler ve doyma hazzı sağlar. Bu nedenle tok tutarak zayıflamaya yardımcı olur. Bu yüzden özellikle gece saatlerinde yenmelidir. Ve gece açlıklarına engel olmaktadır. Özellikle yoğurdun içine küçük meyve parçaları ekleyerek tüketilmesine oldukça sağlıklıdır.

Meyve kuruları

4 Meyve kuruları: pek çok Meyve ve sebzelerden elde edilen gıdalardır. Örneğin: elma kurutması hem çok kolay hemde çok sağlıklıdır. Bunun yanı sıra armut, ananas, avokado, portakal ve muz gibi pek çok meyveden yapılabilir. Ve çay saatinde ve kahve yanında afiyetle ve rahatlıkla yenilebilir.

5. Çubuk kraker hem bizler hemde çocuklar için vazgeçilmez bir gıdadır. Acıktığımızda karnımızı sağlıklı bir biçimde korumak ancak bunun yanı sıra lezzetli bir şeyler yemiş oluruz.

6.protein barları hemen hemen her markette bulunan ve alıp yemeğe hazır bir gıdadır. Bu gıdaları alarak çay saatlerimizi renklendirebiliriz.

Kilo aldırmayan atıştırmalıklar hepimizin severek tercih ettiği gıdalardır. Çünkü hepimiz çayımızın yanına kahvemizin kenarına ufakta olsa bu gıdalardan servis ederek keyifli bir içim yaşarız.

Hakkında Rengi Gül

Uzun yıllardan beri cinsel seks oyuncakları satan bir firmada çalışmaktayım. Burada edindiğim tecrübelerimi sizlere elimden geldiğince doğru bir şekilde aktarmaya çalışıyorum.

İlgini Çekebilir

Suyun Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Suyun Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Suyun vücudumuza faydaları nelerdir? Suyun vücudumuza faydaları saymakla bitmez. Bu yazımızda suyun vücudumuz için 6 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir