Cuma , Nisan 19 2024
Kilo Aldırmayan Yiyecekler Neler

Kilo Aldırmayan Yiyecekler Nelerdir?

Kilo aldırmayan yiyecekler kalorisi düşük veya vücudumuzda çabuk yakılarak enerjiye dönüşen gıdalardan oluşur. Tabii ki bu gıdaları aşırıya kaçmadan yeteri kadar almamız gerekmektedir. Aksi takdirde yani fazla miktarda aldığımız da bu sağlığımızı bozabilir.

Atalarımızın da dediği gibi “çoğu zarar , azı karar.” Bu mantıkla ilerlersek bu gıdaların çok faydasını görürüz.

Kilo aldırmayan yiyecekler nelerdir

Kilo Aldırmayan Yiyecekler Listesi

  1. Yulaf ezmesi veya müsli.
  2. Lahana ( karalahana , beyaz lahana ve kırmızı lahana ).
  3. Domates.
  4. Salatalık.
  5. Yeşil sebzeler ( taze soğan, kıvırcık, marul, roka, taze fasulye, pırasa ve benzeri ürünler).
  6. Yeşil elma.
  7. Biber.
  8. Yağsız yoğurt.
  9. Galeta.

Haşlanmış veya buğulanmış beyaz et

Haşlanmış veya buğulanmış beyaz et.( Tavuk göğsü, balık buğulama vb.)

Yukarıda belirtilen gıdaların tüketilmesi kilo almak istemeyenler için en uygun gıda önerileridir. Çünkü bu gıdaların fazla tüketilmesi dahi vücudumuza zarar vermez. Bir öğün olarak bile rahatlıkla yenilebilir.

Örneğin; akşam yemeği olarak bir kâse yağsız yoğurt bir adet yeşil elma yiyerek bile karnımızı kalori almadan doyurabiliriz. Ancak bunu düzenli yaparsak metabolizmanızı bozabilir. Çünkü bu gıdalar vücudumuzun sağlıklı kalması için yeterli gıda değerlerine sahip olmayabilir. Bu nedenle tek gıda tüketilen diyetler  tehlikelidir.

Bu gıdaları bir diyet olarak tüketeceksek yapacak şey en azından haftada 4 veya 5 gün kadar akşam sadece yağsız yoğurt ve bir kâse brokoli veya lahana çorbası  yiyerek yapabiliriz.

Bazı günler örneğin haftada da 4 / 5 gün sabah kahvaltısı olarak Yulaf ezmesi veya müsliyi yağsız süt ile beraber tüketebilirsiniz.

Öğle yemeği olarak haşlanmış tavuk veyahut buğulamamış balık haftanın her günü tüketebiliriz. Ayrıca ara öğün olarak yeşil elma veya yeşil sebzelerle yapılmış bir salata yiyebilirsiniz.

kilo verme

Kilo aldırmayan gıdalar ile nasıl tarifler vardır birde onlara bakalım;

1 . Yulaf ezmesine yağsız süt ilave edip yemek hem çok kolay hem de çok besleyici bir gıdadır. Üzerine biraz meyve ekleyerek bu besini daha lezzetli ve keyifli hale de getirebilirsiniz. Aynı şekilde Müsli ile yağsız süt karışımını da böyle yapabiliriz. Hatta bunların meyveli olarak satılanları da vardır.

2. Lahana ile kapuska yemeği yapılabileceği gibi lahana çorbası da çok lezzetli bir üründür.

3. Domates ile lezzetli salatalar ve çorbalar yapılabilir. Ayrıca domates ile yapılan en iyi pratik ve kolay yemeklerin biride menemendir. Menemen hem az kalorili hem de kolay ve lezzetli bir yemektir.

4. Salatalık vitamin olarak çok zengin bir sebzedir .Ve pek çok salata çeşidinde ve kahvaltı  da kullanılır.

5. Yeşil sebzelerle pek çok salata ve çorba çeşitleri yapılabilir. Örneğin ; marul ,roka ve Taze soğan ile lezzetli salatalar veya taze fasulye ve pırasa ile sulu güzel yemekler yapılabilir.

6. Biber yemeklere lezzet katan ve vitamin açısından zengin olan bir gıda türüdür.

7. Yeşil elma diyet listelerinin en başında yer alıyor. Bunun nedeni hem lezzetli hem vitaminli hem de çok hafif bir gıda olarak bolca tüketilebilen  bir besindir.

8. Yağsız yoğurt günde 1 ve 2  kase tüketilmesi gereken hem sağlıklı hem de doyurucu bir besindir.

9. Galeta gluten içermesine rağmen belli bir miktarda tüketildiği zaman çok doyurucu ve atıştırmalık olarak ta keyifle yenen bir gıdadır.

10. Haşlanmış veya buğulama et sağlıklı ve protein açısından zengin bir gıdadır. Özellikle öyle yemeklerin de tercih edebilirsiniz. Ama yağsız olmasına özen gösteriniz.

Tüm bu gıdaları günün belli saatlerinde yeterli miktarda ve doğru şekilde pişirildiğinde ve de yenildiğinde bize hem kilo aldırmaz hem de sağlığımızı olumsuz etkilemez . Bize ve bedenimize doğru besinlerle destek verir üstelik sağlığımızı ve formumuzu korur.

Hakkında Rengi Gül

Uzun yıllardan beri cinsel seks oyuncakları satan bir firmada çalışmaktayım. Burada edindiğim tecrübelerimi sizlere elimden geldiğince doğru bir şekilde aktarmaya çalışıyorum.

İlgini Çekebilir

Suyun Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Suyun Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Suyun vücudumuza faydaları nelerdir? Suyun vücudumuza faydaları saymakla bitmez. Bu yazımızda suyun vücudumuz için 6 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir